Как автомобилите за скрап се рециклират

Някога замисляли ли сте се точно как се рециклират автомобилите, през какви етапа преминават, какво точно се случва в тях.


Първото нещо малко след като изберете, кой точно да прибере вашата кола за скрап е фирмата да ви плати уговорената сума, приготвяте документацията и превозват леката кола, после се настанява на площадката там където ще започне нейната подготовка.
Започва се с най-важният елемент от точка на безопасност – резервоара.

Бензина се източва а точно след това дадения резервоар се премахва.

Повода е, че там остават пари от бензин и в случай на искрица възможно е да се взриви.
Точно след това се отива на другата стъпка. Махането на някои други течности от леката кола. Отстранява се маслото от автомобилния двигател, като то се събира в специални контейнери и се отделя за друго рециклиране.

Този метод се повтаря за антифриза, водата за чистачките и много други течности ако са на лице. Климатичния фреон несъмнено е хубаво да бъде събран с нужната методика и да не се допуска в атмосферата.
Акумулатора се разкача и се предава за отделно обработване, притежава олово в себе си и някои други химикали например електролити.

Акумулаторните батерии са с различна процедура за обработване.

В другия етап леката кола се готви за елиминирането на неметалните елементи, които може бързо да са разкачени и отделени от автомобили. Точно тук са гуми, пластмасови брони, стъкла, огледала и други подобни елементи.
Малко след всичко това леката кола може да е пресирана. По този начин се достига по сбит вид за пренасяне и съхранение.

Доста често не се пресоват, а направо се поставят на поточна линия отвеждаща си в огромна машина, като започва да ги смила на по-малки частички. Тя се нарича шредер, нещо подобно на мелачаката в офиса, нарязващ листата на по-малки късчета.

Накъсаната срап, която се получава е комфортна да е разчистена от неметалните елементи, всичко това се осъществява най-лесно с по-голям магнит, който изтегля металите. Във воден резервоар е възможно да се отдели пластмасата и платовете от алуминия, където не са премахнати.


По този начин в крайна сметка вашия лек автомобил се смила и прегрупира. Финалната скрап е лесна за транспортиране и е възможно да се придвижва до най-различни кътчета по света или дори до определен завод, където ще я купят.

Точно там тя е отливана и претопявана в нови профили, заготовки и ламарини за изграждане на разнообразни изделия от метал.

Разгледай на: изкупуване на стари коли